Stap 1: Wat
Je kiest één type dat het best bij je item past. Afhankelijk van het type dat je kiest, kan je een verfijning van het type aanduiden.
Stap 2:Wanneer
Je kan kiezen tussen ‘één of meerdere dagen’, of ‘vaste dagen per week’. Voor activiteiten die wekelijks, gedurende een vaste periode of altijd plaatsvinden, klik je op ‘vaste dagen per week’. Voor permanent aanbod, verwijder je het vinkje voor ‘start- en einddatum’. Als je gekozen hebt voor een locatie, kan je alleen openingsuren invoeren zonder begin- en einddatum.
Stap 3: Waar
Zoek je locatie op door een postcode of gemeente in te voeren. Daarna typ je in het volgende veld de eerste letters van de plaats waar je evenement plaatsvindt. Selecteer de juiste locatie in de lijst. Vind je jouw locatie niet terug? Klik op ‘Locatie toevoegen’ en vul de adresgegevens aan.
Stap 4: Titel van je evenement en Leeftijd
Let erop dat je informatie zoals prijs en leeftijd niet in de titel zet. Deze informatie kan je in andere velden invoeren. Als titel kan je de naam van de uitvoerder of de voorstelling vermelden, zoals bijvoorbeeld ‘NTGent - De Asielzoeker’ of ‘Clouseau’.
Leeftijd Hier kan je de leeftijdscategorie aanduiden. Bij "Andere" kan je zelf een minimumleeftijd en/of maximumleeftijd invullen. Evenementen voor kinderen tot 12 jaar krijgen een vlieglogo, en verschijnen op UiTinVlaanderen.be/vlieg en in andere agenda’s voor kinderen.
Stap 5: Bijkomende informatie
Onderstaande velden zijn niet verplicht, maar worden wel aangeraden om zo je evenement aantrekkelijker te maken voor geïnteresseerden. Hoe beter je event is ingevoerd, hoe vaker het zal verschijnen.
Beschrijving Beschrijf je evenement. Praktische informatie hoeft hier niet in te staan, die kan je in andere velden kwijt.
Organisatie Vul minstens de eerste drie letters van je organisatie in. Klik op de juiste naam als je organisatie in de lijst verschijnt. Verschijnt je organisatie niet? Dan klik je op ‘Nieuwe organisator toevoegen’ en vul je de gevraagde gegevens aan.
Afbeelding Voeg één of meerdere afbeeldingen naar keuze toe. Klik op ‘Kies een foto’ en zoek de foto op je computer. De afbeelding mag maximum 5 MB groot zijn en is een .jpeg, .gif of .png-bestand. Vermeld steeds het copyright van je foto!
Prijs Vul het basistarief in van je evenement. Extra prijzen kan je ook toevoegen met een zelf gekozen tariefnaam, zoals ‘senioren’, ‘kinderen’, ...
Reservatie & contact Voeg hier toe hoe geïnteresseerden contact kunnen opnemen met je organisatie. Duid aan of ze hier terecht kunnen voor het reserveren van een plaats.
Toegang Voeg hier toe voor welk publiek je evenement toegankelijk is. Standaard staat hier ‘voor iedereen’ aangeduid en zal in 95% van de gevallen van toepassing zijn voor jouw evenement. Enkel evenementen op Cultuurkuur en UiTPAS-evenementen maken gebruik van de andere opties.
Stap 6: publicatie
Je hebt twee opties om je evenement te publiceren. Doe je dit niet, dan verschijnt je evenement niet op onze kanalen en zullen gebruikers je evenement niet te zien krijgen.
- ‘Meteen publiceren’: je evenement verschijnt onmiddellijk op UiTinVlaanderen.
- ‘Later publiceren’: Hier kan je een datum kiezen waarop je activiteit gepubliceerd mag worden op de output-kanalen. Je ziet dit ook in het overzicht van je activiteiten met een melding 'online vanaf (datum)'. Eens je een datum ingesteld hebt en geklikt hebt op 'later publiceren', kan je de publicatie- of embargodatum niet meer wijzigen.
Een handleiding over hoe je evenementen invoert in de UiTdatabank vind je hier: https://documentatie.uitdatabank.be/files/udb-handleiding.pdf.